ROTARY KAMP 2009

Koprski rotarijci so se za organizacijo prvega kampa odločili na pobudo rotarijcev iz Milj. Ti so že vrsto let sodelovali na podobnem projektu znanim pod imenom Albarella, to je ime letovišča, kjer se organizirajo podobna letovanja italijanskih otrok.

Temeljna značilnost tovrstnega projekta je, da je poleg splošne organizacije in zbiranja potrebnih sredstev prisotna tudi osebna udeležba članov klubov na kampu. Rotarijci svoj prosti čas preživijo v sobivanju ali tesnem osebnem stiku z udeleženci. Rotarijci se torej vse dni družijo s svojimi gosti in z njihovimi spremljevalci ter jim pomagajo pri vsakdanjih opravilih. To da tem otrokom in mladim osebam poseben občutek vključenosti, ki ga sicer ne dobijo v ostalih terapevtskih programih.

Rotarijski klub Koper je prvo leto uspel zagotoviti le tri udeležence in njihove spremljevalce za kamp, ki se je odvija od 22. do 29. avgusta na Mladinskem zdravilišču na Debelem rtiču. Kljub skromni udeležbi slovenskih otrok je ta dogodek koprskim rotarijcem navrgel kopico izkušenj za naslednje leto.