Novice

Tudi v poletnih mesecih koprski rotarijci nadaljuje druženje in sicer se vsak torek ob 20. uri srečujejo v Loggi, prenovljeni koprski kavarni v središču mestnega jedra. Izmenjajo dopustniške vtise in se pogovorijo o bodočih aktivnostih, saj jih v mesecu avgustu čaka zahtevna naloga, organizacija vsakoletnega kampa za otroke s posebnimi potrebami.

V sproščenem in optimističnem vzdušju so koprski rotarijci zaključili rotarijsko leto, s primopredajo poslov novi predsednici Loredani Matkovič. Simbolno je dosedanji predsednik Metod Mezek svoji naslednici predal predsedniško verigo in se ob tem ozrl na začetek svojega mandata, ki ni bil spodbuden.

DOBER TEK Z RIMLJANI je eden od rezultatov projekta TRIKLINIJ – Rimska kulinarika kot nov turistični produkt, ki ga je na rednem srečanju rotarijskega kluba predstavila članica Irena Lazar – dekanja Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem. Poudarila je, da so projekt zasnovali kot prispevek znanosti k turistični ponudbi obale.

5. junija se je v idiličnem okolju med gorami Triglavskega narodnega parka na Bohinjskem jezeru odvijala prva regata Mini-12. V napetih treh plovih je sodelovalao 6 izkušenih jadralcev. Vsak od njih je bil prepuščen vetrovom, ki so pihali z bližnjih gora in lastni iznajdljivosti ter veščinam. Vsak je jadral sam na jadrnici, ki je dvanajst čeveljska kopija večje lepotice, na katerih so v preteklosti tekmovali na American cupu.