Novinarska konferenca

Na novinarski konferenci, ki se je na Debelem rtiču odvijala 31.08.2015, je predsednik rotarijskega kluba Koper izpostavil, da je “povečana mednarodna finančna pomoč in udeležba organizatorjem v veliko spodbudo. Otroci in njihovi svojci pa se v vsakdanjem življenju srečujejo s podobnimi okoliščinami in omejitvami, zato se ob opori prostovoljcev in terapevtov  sporazumejo brez večjih težav.”

Zgodbe mladih in družin, ki prihajajo na Debeli rtič so različne, vsakdanje življenje pa vselej zahevno, saj staršem pogosto narekuje stalno pomoč in prisotnost ob otroku. Ko se temu pridružijo socialne stiske, brezposelnost in bolezen v družini, je njihov položaj še težji. Rotary kamp tem družinam vliva novih moči. Nekaterim omogoči, da so prvič od rojstva otroka lahko teden dni razbremenjeni zanj, nekateri otroci so prvič na morju.

Kot je povedal Ferrucio Divo, glavni organizator iz miljskega kluba, ponuja mladinsko zdravilišče na Debelem rtiču s svojimi zmogljivostmi, naravnimi okoljem in kadri odlične pogoje za terapevtsko delo in rehabilitacijo za otroke in družine iz Italije. Med številnimi gosti, ki bodo nastopili za udeležence kampa in z njimi, so letos tudi gojenci glasbenega liceja Giuseppe Tartini iz Trsta.