ROTARY KAMP ANKARAN 2017 – SPREJEL UDELEŽENCE

Letošnji mednarodni Rotary kamp Ankaran je zaradi velikega zanimanja za terapevtske počitnice že drugič dvotedenski ter z največ (112) udeleženci v devetih letih ter prav tako z največ strokovnimi sodelavci iz Slovenije doslej.

V nedeljo, 3. septembra, je organizacija bogatega programa prešla iz rok miljskega rotarijskega kluba k soorganizatorjem iz Rotarijskega kluba Koper.

Devetega skupnega humanitarnega projekta miljskih in koprskih rotarijcev se ob italijanskih in slovenskih udeležujejo tudi gostje iz Hrvaške. V nedeljo, 3. septembra, se je začel drugi teden Rotary kampa Ankaran. Po 58 gostih iz Italije je na Debeli rtič prišlo 54 novih udeležencev, 27 mladih ter prav toliko njihovih spremljevalcev, med katerimi jih osem prihaja iz sosednje Reke. V Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa bodo ostali teden dni, do 9. septembra, letovanje pa jim je omogočilo 18 rotarijskih klubov iz Slovenije in Hrvaške.

Celovit in raznolik počitniško-terapevtski program koprskega kluba je nastal v obsežnem sodelovanju z več strokovnjaki, ustanovami in organizacijami. V njem med drugim sodelujejo Glasbena šola Koper, Arheološki park Simonov zaliv in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem, obalno-kraška podružnica Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke in likovnica Marta Koprivc Balaban. K sodelovanju je pristopila tudi Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani, od koder prihajata prvi dve študentki.

»Dosedanje izkušnje so nam pokazale, da so raznolike oblike vključevanja in sprostitve pomembne tako za mlade kot za njihove svojce, s tem namenom smo še razširili program,« je povedal Andrej Škrk, predsednik Rotarijskega kluba Koper, in dodal, da je posebno razveseljivo sodelovanje mladih prostovoljcev iz Slovenije in Italije, ki se jim je letos pridružil tudi mladi prostovoljec iz Hrvaške.

Mladi prostovoljci na kampu še dodatno poskrbijo za prijetno vzdušje. Denis Markun, predsednik Rotaract kluba Portorož-Koper poudarja: »V kamp se radi vračamo in v njem aktivno sodelujemo tudi mladi rotarijci, prostovoljno delo, spoznavanje drugačnosti in posebnosti sta za nas izjemna izkušnja.«

»Ob izletih, učenju plavanja in vadbi v bazenu, glasbeni terapiji in individualnem delu z udeleženci kampa smo pripravili tudi delavnice za starše, ki jih vodijo strokovnjaki z večletnimi izkušnjami,« je pojasnila koordinatorica vseh aktivnosti Justina Kocjančič, dipl. delovna terapevtka.