Rotarijski klub Koper

10let
A+ A A-

Rotaract

Rotary je organizacija za vse generacije.

Tako Interact klubi združujejo mlade med 12. in 18. letom, Rotaract pa mlade med 18. in 30 letom.

Koprski in portoroški rotary sta bila botra pri ustanovitvi Rotaract kluba Portorož Koper. Formalno je bil RAC klub Portorož Koper sprejet v družino RI 24. 11. 2012.

Klub združuje 19 mladih različnih poklicev, tudi bodočih, saj se med njimi nekateri še šolajo.

Ena prvih dobrodelnih akcij, ki so jo izpeljali koprski rotaraktovci je bila »božična košarica« – zbiranje živil in drugih potrebščin.

ksoarica

Od petka 21. decembra do nedelje 23. decembra 2012 je v Mercator centru v Šalari potekala akcija zbiranja nepokvarljivih živil in pripomočkov za osebno higieno (božična košarica), za socialno ogrožene starostnike. Iniciatvo so načrtovali in izpeljali člani (stari od 18 do 31 let) dveh obalnih klubov, katerih primarna dejavnost je dobrodelnost, to sta novo ustanovljeni Rotaract klub Portorož-Koper in Leo klub Koper, ki aktivno deluje tri leta in se je s podobnimi projekti že izkazal.

Vsa podarjena živila so mladi predali Centru za Socialno delo Koper (CSD). Težko je oceniti količino zbranih izdelkov (3 do 5 kubikov). Živila so bila med praznik izročena Centru za pomoč na domu, kjer so poskrbeli, da so bili paketi z osnovnimi življenjskimi potrebščinami dostavljeni obalnim upokojencem, ki živijo na robu revščine.

Uspeh že prve akcije, ki je presegel vsa pričakovanja, je vsem vlil upanje, da je čut za solidarnost v naši družbi še kako živ in zdrav, le možnost mu je treba dati, da se izrazi. S tovrstnimi iniciativami bodo mladi nadaljevali tudi v prihodnje.

Kaj delajo rotaraktovci danes pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.rotaract-portorozkoper.com.

 

pomagam