Rotarijski klub Koper

10let
A+ A A-

Obisk rotarijskega kluba Koper v Nailsworthu

kjer ima svoj sedež pobrateni angleški klub, se je odvijal med 6. in 9. junijem. Kluba se izmenično obiskujeta vsako drugo leto, eno leto Valižani (kraj Nailsworth se nahaja v pokrajini Wales) obiščejo Slovenijo, nato jim Koprčani naslednje leto obisk vrnejo. Na obisku si rotarijci izmenjajo izkušnje pri svojem delu v klubih, kakor tudi načrtujejo skupne dobrodelne aktivnosti. Poleg tega je druženje namenjeno spoznavanju krajev in običajev. Rotarijci so obiskali delavnico avtomobilov Morgan, popeljali so se po kanalih do zgodovinskih industrijskih dokov, ogledali gloucestersko katedralo in uživali v lokalnih dobrotah ("fish and chips").

 

Zadetkov: 92

Rotarijci na kokoški

KokoPoleg dobrodelnih aktivnosti je za rotarijce pomembno tudi sproščeno druženje v njihovem prostem času. Eno takšnih so si organizirali 31. maja, ko so se Iztok z ženo, Loredana, Alenka, Metod z vnukom, družno podali na popoldanski izlet na bližnjo kokoško.

 

Zadetkov: 88

Regata Carniola 2019

- ki je letos potekala od sobote 25. do torka 28. maja, je bila po številu udeležencev izjemno uspešna, skupaj je bilo na regati 160 rotarijcev in njihovih prijateljev. Vreme jadralcem sicer ni bilo najbolj naklonjeno, kar pa ni vplivalo na prijateljsko kakor tudi pozitivno tekmovalno vzdušje na regatnem polju med Kornati. Zaključni večer so rotarijci preživeli na druženju v Zadru, v torek četrtega dne pa so se vrnili v izhodiščno marino Sukošan. Regate se je udeležila tudi ekipa koprskih rotarijcev v sestavi - Jani, Veselko, Alenka, Loredana in Metka - ki je zasedla šesto mesto med 22 posadkami. Zmagovalci, letošnje že 11. regate po vrsti, so bili rotaractovci iz Ljubljane. Srečanje je imelo tudi dobrodelno noto, saj so rotarijci zbrali in podarili 15.000 EUR sredstev za dobrodelne namene.

 Več z regate si lahko ogledate na spodnjem naslovu:

https://www.rc-carniola.si/si-regata-carniola-2019/

 

Zadetkov: 134

Podkategorije

pomagam