Rotarijski klub Koper

10let
A+ A A-

Srečanja na daljavo

Sreanja prek spleta

Tudi rotarijska srečanja, kot mnoga druga, potekajo kar na daljavo. Tako se koprski rotarijci srečujejo vsake štirinajst dni. Poleg urejanja klubskih zadev, organizirajo kakšno predavanje ali svojih članov ali zunanjih gostov. V torek 8. decembra je član Branko Cvetičanin predstavil novosti v radiologiji in sicer informacijsko rešitev, ki pomaga zdravnikom pri odčitavanju in analizi RTG in MR posnetkov. Kot je poudaril v svoji predstavitvi, je slednje izjemna pridobitev za medicinsko diagnostiko.

Zadetkov: 140

Rotary doniral sredstva

Novo letoKoprski rotarijci so na svojem srečanju v začetku decembra sprejeli odločitev, da Centru za usposabljanje, delo in varstvo otrok na Debelem rtiču, s katerim so tudi v preteklosti že sodelovali, namenijo sredstva za obdaritev njihovih varovancev.

Naj bo VESELI DECEMBER vesel res za vse.

 

Zadetkov: 141

Rotaractovci se pripravljajo na dva nova projekta

»Modro danes = zeleno jutri« in »Slovenska Istra v tvojih očeh«, sta dva projekta, s katerima se bodo prijavili za sredstva iz sklada za projekte za skupnost slovenskega distrikta. Namen prvega projekta »Modro danes = zeleno jutri«  je pridobiti originalne in inovativne idejne rešitve, ki bodo učinkovito prispevale k ohranjanju narave in okolja v Slovenski Istri. Ideje morajo biti načeloma uresničljive, družbeno in ekonomsko vzdržne, okolju prijazne ter odsevati duh rotarijskega gibanja.  Z natečajem se nagovarja predvsem mlade, srednješolce in njihove mentorje, k iskanju ustreznih ukrepov za reševanje prenekaterih izzivov, povezanih z okoljem, vodo, prehrano, infrastrukturo.

Z drugim projektom »Slovenska Istra v tvojih očeh«,  pa se želi prednostno privabiti mlade iz občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, da s fotografijami predstavijo utrip vsakdanjega življenja v občinah Slovenske Istre.  Mladim bo tako tako dana možnost, da s pomočjo fotografskega aparata odkrivajo lepoto, zanimovosti in posebnosti svojega kraja.

Oba natečaja bosta objavljena v začetku prihodnjega leta.

 

 

 

 

Zadetkov: 164

Podkategorije

pomagam