Rotarijski klub Koper

10let
A+ A A-

PRAZNIKA OLJK V 2020 NE BO

CaptureKoprski rotarijci so se po skrbnem razmisleku odločili, da že tradicionalnega praznika ob zaključku oljkarske sezone, letošnjo jesen ne bo. Razlog je znan, poslabšane zdravstvene razmere zaradi Covida v celotni državi. Žal vseh preventivnih ukrepov ne bi bilo mogoče zagotoviti, zato je odločitev razumna.

 

 

Zadetkov: 18

SREČANJE FLOTE IYFR SLOVENIJE V KOPRU

Predavanje 01Predavanje 02

22. septembra so se slovenski rotarijci, ljubitelji in simpatizerji jadranja, zbrali na srečanju v Kopru. Osrednja tematika tokratnega srečanja, ki bodo v bodoče potekala izmenjaje se v Kopru, Portorožu ali Ljubljani, so bila osnovna pravila pomorskega prava, ki bi jih moral poznati vsak jadralec ali morjeplovec. Predavanje je pripravil eden redkih slovenskih strokovnjakov za pomorsko pravo mag. Gregor Velkaverh. Na začetku svojega predavanja je izpostavil, da je pomorosko pravo specifična pomorska pravna panoga, ki je obenem zelo kompleksna. Osnovni postulat celotnega pravnega sistema za to pravno panoga je, da je morje kot javno dobro v enem delu, gre za priobalni pas, last države, ob kateri se nahaja, da pa na odprtem morju velja, da ni v lasti nikogar. Prav tako obstaja pojem "teritorij države, katere zastavo ladja vije", pomeni, da ima država zastave jurisdikcijo na tej ladji oziroma da ladja predstavlja del teritorija države. V nadaljevanju je razložil tudi termin neškodljivega prehoda, to je pravico ladje, da pluje skozi teritorialno morje. Prav tako je vse opozoril na dolžnost reševanja na morju in da reševalcu za uspešno reševanje pripada nagrada. V vsakem primeru smo dolžni nuditi pomoč pri reševanju na morju.

 

Zadetkov: 36

Primopredaja poslov

Primopredaja 03Primopredaja 02Primopredaja 01Tradicionalni dogodek ob zaključku vsakega rotarijskega leta, ki traja od 1. julija tekočega leta do 30. junija naslednjega, je primopredaja poslov. Bivši predsednik - Jani Dernič in novi predsednik rotarijskega kluba Metod Mezek sta si v torek 30. 6., ob sončnem zahodu na terasi restavracije Kamin na Belvederju, predala funkcijo ob zaključku rotarijskega leta 2019 - 2020. Pri primopredaji poslov sta se ozrla na pretekle dogodke v življenju kluba, ki je bilo v marsičem posebno.

 

Zadetkov: 41

Podkategorije

pomagam